Inbjudan till frukostmöte 20 mars 2018 – Stefan Wendin

Inbjudan till FrukostAkademin 20:e mars 2018 på Restaurang Saltsjö pir

”Rethinking” kan förändra världen

En omvärld i förändring kräver förändrade synsätt, nya nätverk, nya modeller och tankesätt.

I transformativa tider är behovet av utveckling och nya tankesätt ofta överväldigande för såväl individer som organisationer. I teorin förstår vi att det inte går att lösa våra nuvarande problem med samma ”mindset” och modeller som en gång skapade dem, men ändå får vi det oftast inte att fungera i praktiken. Välkommen till årets andra frukostträff när vi denna gång djupdyker i ”Rethinking” tillsammans med Stefan Wendin, där han hjälper oss att vända på perspektiv på marknadsföring, att göra oss av med förlegad kunskap och att kritiskt granska såväl våra problemställningar som lösningar. Stefan tar oss vidare med en koppling till föreläsningen med Ashkan Fardost för de som var med på Artiplelag i november.

Stefan Wendin har under 15 år spenderat tiden som kreativ chef, strategisk rådgivare och affärsutvecklare på både gigantiskt stora såväl som supernischade företag världen över. Lärdomen är konstant oavsett om han jobbar med företag som är på uppgång som de som inte förstår den nya logik som uppstått i detta paradigmskifte. När vi frågar honom själv så återkommer han alltid till det som alla rekryterare systematiskt och bestämt avrådde honom att göra och starkt ifrågasatte; att helt enkelt konstant starta om sin karriär vartannat år, byta fält, disciplin och inriktning trots att karriären gick spikrakt uppåt. Något som skapat en mängd mental-modeller han gärna fritt hoppar i mellan och på så vis navigerar denna något ovissa framtid men spännande samtid. Numera driver han innovationsbyrån Co:LabX, är en erkänd global föreläsare & thought-leader, strategisk rådgivare (eller C-Suite whisperer).

 

Frukost står serverat från 07.30. Programmet ser ut som följer:

07.45 Inledande samtal om vad innebär det att tänka nytt?

08.00 Presentation av Saltsjö Pir; ”Marina, Företagscenter, Besöksmål” – Richard Junestrand/Henrik Almstedt

08.05 Presentation av Restaurang Saltsjö Pir; ”Hur man blir årets krog, kvarterskrog, lunchkrog och startar ett eget museum- Patrik ”Putte” Gröndal

08.08 ”Ser man hela människan, kan man ge ett bättre liv; Jan Norling på Youth & Care

08.12 ”Leksaksmuseet efter 37 år på Söder snart i Saltsjö Pir – LG Nilsson

08.15 Allmän information från våra partners

08.20 Huvudtalare; Stefan Wendin

09.10 Frågor och diskussion

09.20 Fortsatt mingel

09.30 Frukostträffen avslutas

Antal platser är begränsade till 200 personer, så anmäl dig i tid! Till anmälan >>

FrukostAkademin arrangeras av, Nacka kommun, Värmdö kommun och Företagarna i Nacka-Värmdö. Projektledare och producent är Skuru IK handboll. Saltsjö-Pir står som frukostvärd för årets andra frukostträff.

FrukostAkademin gör allt för att skapa ett givande och utvecklande nätverk för dig och din verksamhet

Referat från frukostmöte 19 januari 2018 – Magnus Helgesson

Årets första frukostträff kunde inte börja på ett bättre sätt än med mycket…ja mycket energi från Magnus Helgesson! En sann entreprenör som framförallt ser det positiva i att våga tro på sig själv och våga satsa,

och alltid med ett leende.

Elite Hotel Marina Tower inledde med att servera en mycket god och trevlig frukost och hotellets VD Johan Sund berättade om Marina Towers framtidsplaner som bland annat handlar om att bygga ut sin restaurang och den har fått namnet SQ efter den gamla byggnaden SaltsjöQvarn. Johan nämnde också att samarbetet med Sturebadet firar 5 år och alla deltagare på FrukostAkademin som lämnade sitt visitkort fick gratis inträde till Sturebadets Spa.

Nackas Näringslivschef Anders Börjesson informerade sedan om Nacka Företagarträff som i år har ett litet annat upplägg. Den 21 februari kör man igen, denna gång för 24:e året i rad. I Nacka finns Sveriges mest lönsamma företag. Nyhet är att man delar upp dagen i två delar: en del för utställare och en öppen del med sedvanlig mässa. Missa inte detta tillfälle. Läs mer och boka plats på www.foretagartraffen.se

Dags för Magnus att inta scenen i den magnifika lokalen som var uppdukat med stora runda bord. Under en dryg timme hann Magnus med att berätta mycket som är svårt att återge allt, men här några axplock från hans energifyllda presentation.

Förutom att föreläsa arbetar Magnus idag som VD för Sturebadet Health som hjälper till att analysera företag och organisationers hälsa genom ett analyssystem som benämns CHF – Corporate Health Responsibility-. Man undersöker här organisationens ”hälsoprofil” och föreslår hur man kan lägga upp en långsiktig hälsostrategi som komplement till sin traditionella affärsplan.

Magnus berättade också om sitt engagemangs i ”Academy of Excellence” ett utbildnings- och tillväxtprogram för chefer och företagsledare där Therese Albrechtson en av grundarna redan som 19-åring blev känd som en framgångsrik entreprenör genom att ta fram och sälja självförsvarsspray.

 

Bland Magnus alla olika historier som gick från nutid till dåtid handlade om hur han som ung satt upp ett mål om att bli miljonär där han konstaterade att man inte blir lycklig av mycket pengar utan ganska ensam, men rik! Magnus är en av grundarna till restaurangkedjan Harrys som startade i Falkenberg och som var ett

 

sätt för Magnus att komma in på lokal för att träffa tjejer när man inte uppnått den rätta åldern. Boken ”Vägen till månen -0-700”, handlar om resan från 0 kronor till 700 miljoner när Magnus klev av som VD 2013. Här finner ni även Magnus andra bok ”Framgång lämnar spår”.

Andra minnesvärda historier från morgonens föreläsning var sonen Melvins skärmsläckare med texten ”Hur känner du dig idag?” med två valbara rutor; positiv respektive negativ När Magnus frågade vad som hände om man trycker på positiv-knappen, så meddelade sonen att datorn öppnade sig. Men vad händer om man istället trycker på negativ-knappen? Inte ett skit, svarade sonen. Skärmsläckaren följer nu med Magnus i hans vardag.

En annan historia hämtad från UF (Ung Företagsamhet) där Magnus är mycket aktiv och engagerad var den unga entreprenören som skapat en väckarklocksapp som antingen säger ”Good Morning” med ett positivt och inspirerande tonfall. Men om man trycker på snooze då kommer ett anskrämligt ljud och så får man betala 1USD. En galen idé tänker du, men faktum är att den nu under veckan kommer finnas tillgänglig inom såväl iPhone som Android. Helt klart, en fantastisk idé.

Det som sammanfattar mycket av morgonen med Magnus är hans förenkling av planer och strategier, och hur man bör tänka för att gå från bra till världsklass och det är att ”förstå vad man kan bli bäst på” och därmed ha förståelse för sin egna affärsmodell och att ”förstå vad man brinner för”.

Magnus avslutade med att få upp alla deltagarnas händer i luften för en utmaning – att klappa händerna när han säger tre. Han räknade till 2 och klappade sedan händerna – liksom hela publiken. Efter klappen sa han ”3” och avslutade med orden: alla kommer inte alltid göra som du säger, men de kommer troligen göra som du gör.

Magnus hälsar och tackar för att han fick komma och för de som är intresserade av CHR och hur Sturebaden Health kan hjälpa Er ta ledarskapet och företaget till nästa nivå så bjuder Håkan Ericson och Magnus väldigt gärna Er på frukost, lunch eller fika på Sturebadet. Du hittar Magnus kontaktuppgifter här. Vill man veta mer kan man även läsa artiklarna ”Superentreprenörens nya verktyg accelererar tillväxt” och ”CHR som affärsstrategi”.

Vill någon komma i kontakt bara med Magnus gå in på hans hemsida www.magnushelgesson.se.

Glöm sedan inte att boka in 20:e mars och föreläsning av Stefan Wendin, som kommer att kunna knyta an till föreläsningen med Ashkan Fardost på Artipelag i höstas. Välkomna då!

FrukostAkademin Nacka – Värmdö

FrukostAkademin är en mötesplats för företagare i Nacka och Värmdö och vi brukar vara mellan 150 och 300 personer vid varje träff. Syftet med FrukostAkademins möten är att erbjuda deltagarna en möjlighet att möta en spännande person, inhämta ny kunskap samt att under informella former bygga egna nätverk med andra mötesdeltagare. Företagare ges också en möjlighet att presentera produkter samt dela ut broschyrer och visitkort på plats under mingelstunden.

Vilka arrangerar FrukostAkademin?

FrukostAkademin är ett samarbete mellan Skuru IK HandbollFöretagarna Nacka VärmdöNacka kommun och Värmdö kommun. Skuru IK Handboll är samordnande för träffarna. Vi anordnar ett möte med inbjudna föreläsare cirka en gång i månaden.

 logo_nacka_h53  logo_varmdo_h53
 logo_foretagarna_h56  logo_skuru_h56  

Våra möten har arrangerats sedan 2005 och är helt kostnadsfria för deltagarna. Värd för frukostmötena är Claes Hydén, Skuru IK Handboll. Övriga kontaktpersoner är Carl Johan Eiderbrant (Företagarna Nacka Värmdö), Anders Börjesson (Nacka kommun) och Cissi Grape (Värmdö kommun).

Var och när träffas FrukostAkademin?

FrukostAkademin har ett möte ungefär en gång i månaden med inbjudna föreläsare. Träffarna sker på vardagar och vi håller till på olika platser i Nacka och Värmdö. Vi börjar oftast vid 8-tiden med kaffe och smörgås samt mingel. Cirka 8:30 brukar programmet starta med vår inbjudna talare och runt 9:30 är vi klara.

Hur kommer jag i kontakt med FrukostAkademin?

FrukostAkademin administreras av Thomas Björk från Skuru IK Handboll. För intresseanmälan och mer information, se under rubriken Kontakta oss.