Inbjudan till frukostmöte 7 maj 2019 – MAX/Kaj Török

MAX vinner FN-pris samt utses till Sveriges bästa varumärkesbyggare.

Välkommen till vackra och härliga Säby säteri där vi får besök av Kaj Török, MAX Burgers Informations- och hållbarhetschef. Kaj har jobbat med hållbarhetskommunikation sedan 1996, och för en kort tid sedan höll Kaj ett anförande i Porto i Portugal tillsammans med andra kända profiler inom hållbarhet bl a Al Gore. Kom och bli inspirerad och få konkreta tips om hur man kan arbeta mera hållbart och klimatsmart.

Max har rankats Sverigebäst inom sin bransch av Sustainable Brand Index åtta år i rad och har branschens bredaste utbud av gröna burgare som snabbt tar större andel av omsättningen. Max har under många år arbetat målmedvetet med att minska verksamhetens klimatpåverkan och har under 10 år klimatmärkt menyn samt klimatkompenserat från jord till bord. 2018 lanserade Max världens 1:a klimatpositiva meny.

Hösten 2018 tilldelades MAX Burgers FN-föreningen Nacka/Värmdös pris ”Små steg mot fred” och de har också mottagit pris i Sveriges största PR-tävling, Spinn i kategorin Årets varumärkesbyggare och en mängd andra priser. ”Vilket 50 årskalas” det har varit 2018 berättar Kaj Török. Vi är väldigt glada över att vi får ta emot så fina priser.

Kaj har varit drivande att restaurangkedjan ska klimatkompensera för sin verksamhet 10 % mer än hela värdekedjans utsläpp så att de blir klimatpositiva. I värdekedjan ingår allt från lantbrukarens jord till gästens bord och gästens resa till och från restaurang och mycket mer. Klimatkompensationen sker i form av trädplantering. Max är den första restaurangkedjan i världen som överkompenserar sina klimatutsläpp

Kaj Török är MAX Burgers Informations- och hållbarhetschef sedan 2016 och som har jobbat med hållbarhetskommunikation sedan 1996. Han är en av grundarna till Futerra Stockholm, som är helt specialiserat sig på kommunikation för en hållbar utveckling. Kaj mottog priset Green Awards i London 2009 för kreativ och effektiv grön kommunikation tillsammans med Max Burgers. Kaj är marinbiolog och har gått olika utbildningar i kommunikation och varumärkesbyggande på IHM Business school och Bergs school of communications.

 

Frukost står serverat från 07.30. Programmet ser ut som följer: 

08.00 Allmän information från våra arrangörer och partners

08.05 Presentation av hotellet

08.10 Presentation av nya deltagare

08.15 Huvudtalare: Kaj Török

08.10 Frågor och diskussion

08.30 Frukostträffen avslutas och fortsatt mingel

Till anmälan frukostmöte

Stort Välkomna önskar Säby Säteri och vännerna från FrukostAkademin

FrukostAkademin Nacka – Värmdö

FrukostAkademin är en mötesplats för företagare i Nacka och Värmdö och vi brukar vara mellan 150 och 300 personer vid varje träff.

Syftet med FrukostAkademins möten är att erbjuda deltagarna en möjlighet att möta en spännande person, inhämta ny kunskap samt att under informella former bygga egna nätverk med andra mötesdeltagare. Företagare ges också en möjlighet att presentera produkter samt dela ut broschyrer och visitkort på plats under mingelstunden.

Vilka arrangerar FrukostAkademin?

FrukostAkademin är ett samarbete mellan Skuru IK HandbollFöretagarna Nacka VärmdöNacka kommun och Värmdö kommun. Skuru IK Handboll är samordnande för träffarna. Vi anordnar ett möte med inbjudna föreläsare cirka en gång i månaden.

logo_nacka_h53 logo_varmdo_h53 logo_foretagarna_h56 logo_skuru_h56

Våra möten har arrangerats sedan 2005 och är helt kostnadsfria för deltagarna. Värd för frukostmötena är Claes Hydén, Skuru IK Handboll. Övriga kontaktpersoner är Amanda Thunberg (Företagarna Nacka Värmdö), Anders Börjesson (Nacka kommun) och Sofia Brorsson (Värmdö kommun).

Var och när träffas FrukostAkademin?

FrukostAkademin har ett möte ungefär en gång i månaden med inbjudna föreläsare. Träffarna sker på vardagar och vi håller till på olika platser i Nacka och Värmdö. Vi börjar oftast vid 8-tiden med kaffe och smörgås samt mingel. Cirka 8:30 brukar programmet starta med vår inbjudna talare och runt 9:30 är vi klara.

Hur kommer jag i kontakt med FrukostAkademin?

FrukostAkademin administreras av Thomas Björk från Skuru IK Handboll. För intresseanmälan och mer information, se under rubriken Kontakta oss.