Inbjudan till frukostmöte den 20 november 2019 – Günther Mårder

Hur ser hantverket ut bakom framgångsrik lobbying? (Gunther vet)

Företagarna erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar att bli framgångsrika. Politikerna lyssnar på oss eftersom vi är remissinstans till riksdag och regering och finns med i viktiga utredningar. Som den lokala rösten i näringslivsfrågor påverkar vi beslutsfattare ute i landets kommuner med våra 2000 förtroendevalda. Vi arbetar hårt för att minska regelbördan, sänka företagarfientliga skatter och öka kompetensförsörjningen så det blir lättare att anställa. Entreprenörer och samhällsbärare ska fokusera på att förverkliga sina drömmar istället för att lägga tid på pappersarbete.

Hör det hemliga spelet bakom kulisserna!

En annan mycket viktig fråga som är högaktuell för många mindre och medelstora företag är att hitta rätt kompetens och hur man kan underlätta och få hjälp i sina rekryteringar.

Nacka kommun hjälper dig bli mer effektiv i din rekryteringsprocess

Förutom att få veta lite mera om vad som händer bakom kulisserna kommer vi även denna morgon att belysa utmaningen som många företag har kopplat till rekrytering av rätt kompetens. Hur kan företag bli bättre på detta? Vad saknar man idag, men framförallt i framtiden? Rekryteringsguiden hjälper till att  hitta nya medarbetare baserat på tillgång och efterfrågan i kommunen.

Camilla Hane från Arbetsförmedlingen Nacka-Värmdö visar smakprov på kostnadsfria tjänster som förenklar för alla företag.

En söktjänst där man kan hitta rätt kandidat, och en möjlighet att intervjua fler kandidater på kortare tid och en väg att få kontakt med kandidater redan under arbetsmarknadsutbildning. Välkomna att ta del av detta!

Günther Mårder är Företagarnas VD sedan 2015. Han arbetar dagligen med att skapa förutsättningar för landets företagare att bli mer framgångsrika. Günther har tidigare varit sparekonom på Nordnet och VD på Aktiespararna.

Frukost står serverad  från 07.30. Programmet ser ut som följer: 

08.00 Allmän information från våra partners

08.05 Information från Grand Hotel Saltsjöbaden – VD Katarina Romell

08.10 Camilla Hane – Arbetsförmedlingen i Nacka-Värmdö

08.20 Huvudtalare: Gunther Mårder  

09.10 Frågor och diskussion 

09.30 Frukostträffen avslutas och fortsatt mingel

Till anmälan frukostmöte

Stort välkomna önskar Grand Hotel Saltsjöbaden med personal och vännerna från FrukostAkademin

FrukostAkademin Nacka – Värmdö

FrukostAkademin är en mötesplats för företagare i Nacka och Värmdö och vi brukar vara mellan 150 och 300 personer vid varje träff.

Syftet med FrukostAkademins möten är att erbjuda deltagarna en möjlighet att möta en spännande person, inhämta ny kunskap samt att under informella former bygga egna nätverk med andra mötesdeltagare. Företagare ges också en möjlighet att presentera produkter samt dela ut broschyrer och visitkort på plats under mingelstunden.

Vilka arrangerar FrukostAkademin?

FrukostAkademin är ett samarbete mellan Skuru IK HandbollFöretagarna Nacka VärmdöNacka kommun och Värmdö kommun. Skuru IK Handboll är samordnande för träffarna. Vi anordnar ett möte med inbjudna föreläsare cirka en gång i månaden.

logo_nacka_h53 logo_varmdo_h53 logo_foretagarna_h56 logo_skuru_h56

Våra möten har arrangerats sedan 2005 och är helt kostnadsfria för deltagarna. Värd för frukostmötena är Claes Hydén, Skuru IK Handboll. Övriga kontaktpersoner är Amanda Thunberg (Företagarna Nacka Värmdö), Anders Börjesson (Nacka kommun) och Sofia Brorsson (Värmdö kommun).

Var och när träffas FrukostAkademin?

FrukostAkademin har ett möte ungefär en gång i månaden med inbjudna föreläsare. Träffarna sker på vardagar och vi håller till på olika platser i Nacka och Värmdö. Vi börjar oftast vid 8-tiden med kaffe och smörgås samt mingel. Cirka 8:30 brukar programmet starta med vår inbjudna talare och runt 9:30 är vi klara.

Hur kommer jag i kontakt med FrukostAkademin?

FrukostAkademin organiseras av Skuru IK Handboll och projektledare är Claes Hydén.  För intresseanmälan och mer information, se under rubriken Kontakta oss.