Frukostmöte – House of Sparks


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Lokal: Nobelberget

Vad händer med den enorma mängden idéer som skapas? Vem ska ta hand om dem?

Företag idag måste hitta nya vägar genom att ”innovera”. Att decentralisera innovationer är för många vägen man kan gå. Men vad händer då med den enorma mängden nya idéer som här skapas? Vem ska ta hand om dem? Hur vet man vilka idéer som skall tas vidare, för problemet är oftast inte att komma på idéerna. Problemet är att göra så att det blir en verklighet av dem, låta det hända helt enkelt.

Detta kommer House of Sparks att berätta mera om och ge sin helhetssyn på hur man med hjälp av utbildning men också en så kallad ”action-driven-process” kan hantera innovationer från person fram till en färdig produkt. Man gör det genom att bl a hitta rätt team, maximera kreativiteten med minsta möjliga byråkrati.

Huvudtalare är grundarna till House of Sparks, Charlotta Rydholm, Fredrik Heghammar och Christian Olsson, som har erfarenheter från att bland annat ha arbetat med LEGO, Axel Johnson, Google, Skatteverket. IKEA med flera.

Charlotta Rydholm är författare, utbildare och facilitator med kommunikationsbakgrund.

Fredrik Heghammar är expert på innovationer och utbildare och bott utomlands och arbetade bl a för Google Creative Lab.

Christian Olsson har startat och utvecklat utbildningshubbar runt om i världen och har en bakgrund som partner i Hyper Island.

Vår första frukostträff för hösten äger rum på Nobelberget både för första men också sista gången. En unik möjlighet att besöka dessa anrika lokaler som under decennier huserade Akzo Nobel koncernen. FrukostAkademin har mer eller mindre fått äran att starta upp festivalen och festivalledningen har valt att ge FrukostAkademin ett unikt erbjudande att kunna besöka festivalen i Nacka 13-15 september. Gather Festival är inte den genomsnittliga konferensen eller musikfestivalen. Gather undersöker och sätter fingret på samhället och dess framtid, och är en innovations- och inspirationsfestival, som kombinerar konferens och musik och satsar på att bli Sveriges svar på framgångssagan festival SXSW i Texas. Här kommer att dyka upp internationella föreläsare såsom Rumman Chodhury (Accenture) till Jan Eliason och många olika världsartister kommer att uppträda. För anmälan och mer information besök https://www.gatherfestival.com/.

Nobelberget ligger ”inklämt” mellan Sickla köpkvarter och Hammarby sjöstad med adressen Sickla Industriväg 6. För parkering kan man parkera mitt emot Quality Hotel i parkeringsgarage ovanför Sickla Galleri eller på alla utomhusparkeringar i Sickla. P-skiva med gratis parkering gäller i min. 2 timmar.

Frukost står serverat från 07.30

Programmet ser ut som följer:

  • 07.45 Allmän information från våra partners
  • 07.50 Presentation av Nobelberget och Gather Festival
  • 08.00 Huvudtalare: House of Sparks
  • 09.10 Frågor och diskussion samt mingel
  • 09.30 Frukostträffen avslutas

Antal platser är begränsade till 150 personer, så anmäl dig i tid!

FrukostAkademin arrangeras av, Nacka kommun, Värmdö kommun och Företagarna i Nacka-Värmdö. Projektledare och producent är Skuru IK handboll.

Till anmälan frukostmöte

Boka även in följande datum för ytterligare träffar i höst, måndagen 15:e oktober och tisdagen 20:e november.

FrukostAkademin gör allt för att skapa ett givande och utvecklande nätverk för dig och din verksamhet.