Tillbaka till Referat från frukostmöte 7 maj 2019 – Kaj Török från Max Burgers

Inbjudan till frukostmöte 7 maj 2019 – MAX/Kaj Török

MAX vinner FN-pris samt utses till Sveriges bästa varumärkesbyggare.

Välkommen till vackra och härliga Säby säteri där vi får besök av Kaj Török, MAX Burgers Informations- och hållbarhetschef. Kaj har jobbat med hållbarhetskommunikation sedan 1996, och för en kort tid sedan höll Kaj ett anförande i Porto i Portugal tillsammans med andra kända profiler inom hållbarhet bl a Al Gore. Kom och bli inspirerad och få konkreta tips om hur man kan arbeta mera hållbart och klimatsmart.

Max har rankats Sverigebäst inom sin bransch av Sustainable Brand Index åtta år i rad och har branschens bredaste utbud av gröna burgare som snabbt tar större andel av omsättningen. Max har under många år arbetat målmedvetet med att minska verksamhetens klimatpåverkan och har under 10 år klimatmärkt menyn samt klimatkompenserat från jord till bord. 2018 lanserade Max världens 1:a klimatpositiva meny.

Hösten 2018 tilldelades MAX Burgers FN-föreningen Nacka/Värmdös pris ”Små steg mot fred” och de har också mottagit pris i Sveriges största PR-tävling, Spinn i kategorin Årets varumärkesbyggare och en mängd andra priser. ”Vilket 50 årskalas” det har varit 2018 berättar Kaj Török. Vi är väldigt glada över att vi får ta emot så fina priser.

Kaj har varit drivande att restaurangkedjan ska klimatkompensera för sin verksamhet 10 % mer än hela värdekedjans utsläpp så att de blir klimatpositiva. I värdekedjan ingår allt från lantbrukarens jord till gästens bord och gästens resa till och från restaurang och mycket mer. Klimatkompensationen sker i form av trädplantering. Max är den första restaurangkedjan i världen som överkompenserar sina klimatutsläpp

Kaj Török är MAX Burgers Informations- och hållbarhetschef sedan 2016 och som har jobbat med hållbarhetskommunikation sedan 1996. Han är en av grundarna till Futerra Stockholm, som är helt specialiserat sig på kommunikation för en hållbar utveckling. Kaj mottog priset Green Awards i London 2009 för kreativ och effektiv grön kommunikation tillsammans med Max Burgers. Kaj är marinbiolog och har gått olika utbildningar i kommunikation och varumärkesbyggande på IHM Business school och Bergs school of communications.

 

Frukost står serverat från 07.30. Programmet ser ut som följer: 

08.00 Allmän information från våra arrangörer och partners

08.05 Presentation av hotellet

08.10 Presentation av nya deltagare

08.15 Huvudtalare: Kaj Török

08.10 Frågor och diskussion

08.30 Frukostträffen avslutas och fortsatt mingel

Till anmälan frukostmöte

Stort Välkomna önskar Säby Säteri och vännerna från FrukostAkademin