Tillbaka till Frukostmöten 2020

Inbjudan till frukostmöte 23 mars 2020 – Gunilla von Platen

Hur man kan förverkliga en dröm genom blod, svett och tårar! Gunilla von Platen – Draken i rummet

Välkommen till fantastiska 4-stjärniga  Elite Hotels Marina Tower som är beläget i en historisk kvarnbyggnad vid vattnet. Hotellet erbjuder smakfullt inredda hotellrum, restaurang med uteservering och Sturebadet Marina Tower Spa. Denna morgon bjuder hotellet på frukost som vanligt och VD Johan Sund kommer att kunna berätta mera om hotellet.

FrukostAkademin har den stora äran, och fått möjligheten att välkomna en av Sveriges mest kända talare just nu, Gunilla von Platen. Många känner nog Gunilla från tv-programmet Draknästet. Kom och lyssna och ställ dina frågor, där vi kommer att få ta del av Gunillas historia från många olika lärorika situationer som entreprenör, framgångsrik företagare och kvinna och där mycket kommer att vara hämtat ur hennes alldeles nyligen utkomna bok ”Draken i rummet”.

Hon började sin entreprenörsbana som en lysande säljstjärna och har sedan dess startat flera egna bolag. Gunilla von Platen föddes 1972 i Turkiet och när hon var fyra år gammal tvingades familjen, som har syrianskt ursprung, att fly till Tyskland under tumultartade omständigheter. Till slut hamnade familjen i miljonprogramsområdet Västra Frölunda i Göteborg.

Gunilla visade tidigt tecken på en stark inre drivkraft, och vid 20 år års ålder fick hon chansen att pröva vingarna och fick anställning på försäkringsföretaget Skandia. Här visade Gunilla omgående framfötterna och blev uppmärksammad av sina chefer och erbjöds att bygga upp en ny telefonförsäljningsavdelning med inspiration från USA. Gunilla hanterade utmaningen och den nya avdelningen blev efter en kort tid Skandias mest lönsamma.

Detta och mycket mera går att läsa om i ”Draken i rummet”. Denna osannolika askungesagan om Günel Anip, flyktingflickan i förorten som  berättar personligt om sitt liv – från såväl karriären som om det privata och mörka – mamman som sköts framför hennes ögon, äktenskapet där hon levde under psykisk terror och mordet på Veronica, hennes bästa vän. Men det handlar också om makten, männen, miljonerna och motgångarna, hur hon som kvinna fått slåss för respekt och en position i en manlig bastion, både som flicka med åtta syskon i ett strängt religiöst hem och i toppen av näringslivet. Hon är entreprenören, filantropen och företagsledaren med världen som arbetsfält, men som aldrig glömmer sin bakgrund. Gunilla von Platen är idag en av Sveriges mäktigaste drakar.

Mer om Gunilla: Gunilla von Platen grundade Xzakt Kundrelation år 2000. Gunilla var från 2004 ensam ägare av med ca 300 anställda och kontor i Stockholm, Skellefteå och Gävle. År 2017 sålde hon företaget till riskkapitalbolaget Altor.
Gunilla har varit styrelseledamot i Cision och sedan 2017 delägare och styrelseledamot i Transcom Worldwide S.A. Hon är också en av ambassadörerna för hjälporganisationen Hand in Hand.
Gunilla erhöll 2006 utmärkelsen Årets stjärnskott av Ernst & Young som varje år utser EY Entrepreneur of the Year. Hon har också vunnit en rad andra utmärkelser för sitt entreprenörskap och är en av Svenskt Näringslivs ambassadörer.
Den 23 april 2015 mottog Gunilla von Platen Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj för framstående entreprenörskap, och 2007 var hon sommarvärd i Sveriges Radio. Gunilla  medverkade även i SVT:s program Draknästet som sändes under våren 2009.

Vi vill ha DIN hjälp redan från början denna morgon med att ställa frågor till Gunilla. Det gör du genom att skriva upp din fråga på någon av de blädderblock som står uppställda runt om i lokalen.

Efteråt kommer det att finnas möjlighet att köpa hennes bok till ett riktigt bra FrukostAkademi erbjudande – 155 kr.

Fotografier; Åsa Tellstrand

Frukost står serverad  redan från 07.20. Programmet ser ut som följer: 

08.00 Allmän information från våra partners

08.10 Information från Elite Hotel Marina Towers VD Johan Sund

08.15 Huvudtalare: Gunilla von Platen  

09.30 Frukostträffen avslutas och fortsatt mingel

Till anmälan frukostmöte

OBS!! Då det är många som säkerligen kommer att besöka oss denna morgon kommer det att bli utmaningar gällande parkering. Vi rekommenderar dig som tar bil att parkera i någon av p-husen runt Danviks Center och att vara ute i god tid.

Stort Välkomna önskar Elite Hotel Marina Tower i Nacka med personal och vännerna från FrukostAkademin