Tillbaka till Referat från frukostmöte 26 april 2016 – Fredrik Wetterhall

Inbjudan till frukostmöte tisdag den 26 april 2016 – Fredrik Wetterhall

Plats på scen för Framtidens entreprenör 2015 – Fredrik WetterhallFredrik_Wetterhall

Vi fortsätter vårens möten med entreprenörer. Tävlingen Framtidens Entreprenör är ett samarbete mellan Carnegie och Svenska Dagbladet. Den sätter fokus på morgondagens nybyggare, lyfter fram nya eldsjälar och är en mötesplats för investerare. Strax före nyår utsågs vinnaren Optolexia.

Framtidens entreprenör 2015 är företaget Optolexia som utvecklat en screeningmetod för att snabbt och objektivt fånga upp barn med dyslexi redan i lågstadiet. Detta sker genom att man analyserar ögonrörelser. En nedsatt läsförmåga påverkar inlärningen i alla ämnen negativt. Vid en slutomröstning bland hundratalet investerare och affärsänglar med mentometerknappar lade 40 procent sin röst just på Optolexia. VD är Fredrik Wetterhall: ”Vi är i en startfas. Tjänsten finns nu på marknaden. Våra kunder är primärt skolor och kommuner. Omkring var femtonde person i Sverige har dyslexi, det betyder två elever i varje klass”. Fredrik kommer att berätta för oss hur man blir en entreprenör, hur man förberett sitt deltagande i tävlingen och hur priset hjälpt det unga företaget.

Fredrik Wetterhall har 20 års erfarenhet av företags- och projektledning i en internationell miljö. Fredrik har studerat elektro- och datavetenskap vid KTH och har en executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

Traditionsenligt fika och mingel från kl 07.30. Själva mötet äger rum 08.30-09.30. Vi möts på Siggesta Gård, Värmdö. Vår värd är Susanne Blomberg. Mötet är slut kl 09.30. Med bil tar du väg 222 och viker sedan av på väg 274 mot Vaxholm, passera Hemmesta. Parkering intill Gården. Flera bussar, 437 och 439, passerar här. Plats för frågor och diskussion på mötet. Kom i god tid.

Till anmälan frukostmöte

[notice]Vi träffas den 26 april. Anmälan på vanligt sätt och senast den 24 april. Du måste anmäla dig om du vill delta. Får du senare förhinder – överlåt din plats till någon annan. Sprid gärna denna inbjudan i dina nätverk. Det kostar inget att delta.[/notice]

Välkommen!