Tillbaka till Referat från frukostmöte 23 maj 2017 – Percy Barnevik

Inbjudan till frukostmöte 23 maj 2017 – Percy Barnevik

Ledarskap och fattigdomsbekämpning – möt Percy Barnevik

FrukostAkademin har sedan lång tid haft en stående inbjudan till företagsledaren Percy Barnevik att gästa vårt nätverk. Nu har Percy lovat att komma! Vi gläds över att få välkomna en namnkunnig företrädare för svenskt och internationellt företagande. Percy Barnevik har en bakgrund inom Johnson-gruppen och Sandvik innan han kom till ASEA. Han var sedan en av arkitekterna bakom den nya koncernen ABB. Barnevik, som är född 1941, var under en tid ordförande i Investor. Han är hedersdoktor på sju lärosäten. Han har givit ut boken ”Jag vill förändra världen”. På senare år är Barnevik mest känd för sitt engagemang i stiftelsen ”Hand in Hand” och blev 2008 utsedd till Årets förändrare för just detta. Barnevik menar att hjälp till självhjälp är effektivare än gåvor för att utrota fattigdom. Hand in Hand hjälper fattiga kvinnor att starta småföretag. Organisationen som är verksam bl a i Indien och Sydafrika bekämpar fattigdom genom företagande samt arbetar mot barnarbete. ”Den största orsaken till fattigdom är att människor inte har ett arbete som de kan försörja sig på”, säger Percy Barnevik.

Vi möts på Yasuragi, Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo. Traditionsenligt fika och mingel från kl 07.30. Själva mötet äger rum 08.15-09.30. OBS tiden! Vår värd är VD Sunniva Fallan Röd och hennes team. Mötet är slut kl 09.30. Åk förbi Orminge C och sväng mot Hasseludden. Fri parkering 100 m från entrén. Du kan även ta buss 417 ända fram eller ta båten till Hasseludden. Detta är vårens sista frukostmöte. Kom i god tid. Plats för frågor. Läs om anläggningen på www.yasuragi.se.

[notice]Vi träffas den tisdag 23 maj. Anmälan på vanligt sätt och senast den 21 maj. Du måste anmäla dig om du vill delta. Får du senare förhinder – överlämna din plats till någon annan. Sprid gärna denna inbjudan i dina nätverk. En sak till – det kostar inget att delta..[/notice]

Till anmälan frukostmöte

Det stundar vaktavlösning på posten som projektledare för nätverket FrukostAkademin. Undertecknad Erik
Zachrison lämnar den rollen efter mer än tio år. Skuru IK Handboll som administrerar nätverket har från 1
juli 2017 utsett Claes Hydén till ny projektledare. Claes kommer att presenteras närmare vid senare tillfälle.
Vi hälsar Claes hjärtligt välkommen!