Tillbaka till Referat från frukostmöte 15 oktober 2018 – Micael Dahlén

Inbjudan till frukostmöte 15 oktober 2018 – Micael Dahlén

Vad händer i Sverige och med svenskt företagande när den politiska kartan nu ritas om? Behöver vi skapa nya och förändrade vanor för att lyckas i vårt företagande?

FrukostAkademin har fått den mycket stora äran att ta emot Micael Dahlén som är professor vid Handelshögskolan i Stockholm. I sin akademiska karriär fick Micael snabbt en ledande ställning inom konsumentbeteende, kreativitet och marknadsföring. Han är en internationellt hyllad talare som presenterar spännande forskning på ett engagerande (och ibland upprörande) sätt, och har varit ”keynote speaker” i städer som Istanbul, New York, Lissabon och Shanghai för kunder som Google, Ericsson, Samsung, Deloitte, Volkswagen, Fujitsu och Oriflame m.fl. Micael räknas som nummer 10 i världen bland forskare inom sitt område och nominerades till ”Business Professor of the Year Award av The Economists Intelligence Unit”.

Micael Dahlén har skrivit många böcker om olika ämnen alltifrån marknadsföring, lycka, seriemördare (det är sant), sex och sociala medier. I en av hans senaste böcker ”Kaosologi” tar han bland annat upp frågan hur man får ett långt och lyckligt liv  med hjälp av förändrade vanor. ”Kaosologi”  är annars ett högaktuellt begrepp i dessa dagar i det något kaotiska politiska landskap som Sverige befinner sig i just nu. Förutom i Europa har hans böcker publicerats i Asien och i USA.

Vi kommer här kunna få en stund tillsammans med Micael och ställa  frågor som sträcker sig från det politiska läget ”just här och nu” till hans egna funderingar kring ”varför trivs några företag medan konkurrensen minskar” och ”varför tävlar hundratusentals ungdomar över en envägsresa till mars” ? Svaret enligt Micael finns i sambandet mellan mänsklig utveckling och modern teknik, i det som Micael benämner ”streamness” – strömning ”. Detta fenomen kan hjälpa till att förklara varför moderna företag som Spotify och Instagram producerar så bra resultat – de är uppbyggda kring en förenande mening och de ständigt rör sig framåt, med hjälp av andra.

Sedan kommer Micael säkert också att kunna prata och diskutera om ett nytt begrepp om hur man ”höstar”.

Stort Välkomna

För att erbjuda så många som möjligt att få se och lyssna till Micael Dahlén har vi valt att vara i Nacka Aula; Griffelvägen 11, 131 40 Nacka.

Frukost står serverat från 07.30  Programmet ser ut som följer: 

  • 07.50 Allmän information från våra arrangörer och partners
  • 08.00 Huvudtalare: Micael Dahlén
  • 09.00 Frågor och diskussion
  • 09.30 Frukostträffen avslutas och fortsatt mingel

Till anmälan frukostmöte

FrukostAkademin arrangeras av, Nacka kommun, Värmdö kommun och Företagarna i Nacka-Värmdö. Projektledare och producent är Skuru IK handboll.

Boka även in nästkommande frukostträff  tisdagen den 20:e november.

FrukostAkademin gör allt för att skapa ett givande och utvecklande nätverk för dig och din verksamhet.