Tillbaka till Referat från ”eftermiddagsakademin” 3 oktober 2019 – Kristina Paltén, Magnus Hedberg m.fl.

Inbjudan till ”eftermiddagsmöte” 3 oktober 2019 – Kristina Paltén, Magnus Hedberg m.fl.

Välkommen till FrukostAkademin som för första gången ändrar format till en EftermiddagsAkademi. Denna eftermiddag går huvudsakligen i hållbarhetens tecken och som sedan avslutas med en AW. Kvällen fortsätter med en gala, biljetter finns att köpa här. EftermiddagsAkademin är en del av allt som händer under Värmdö Företagarvecka. För mer information om veckans program, klicka här.

Här följer hålltider och kort information om varje föreläsare och innehållet i deras respektive anföranden. För mer detaljer om varje föreläsare se punkten talare/föreläsare: Vi skulle uppskatta att du i din anmälan ger oss uppgifter om när du tänker deltaga oavsett om det handlar om hela eftermiddagen eller delar av den.

PROGRAM OCH HÅLLTIDER

11.30-12.50 Lunchbuffé förbokas och betalas via följande länk. Klicka här.

13.00-13.20 Företagen tar täten mot ett hållbart Sverige – Patrik Nilsson

Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna, reder ut hur Sveriges företagare ser på grön hållbarhet och sin konkurrensförmåga, samt hur Sverige kan utforma bra regler för att främja ett miljöskifte i näringslivet.

13.30-13.50  Arbetsmiljöverkets krav att aktivt jobba mot ohälsa -Amanda Thunberg

Arbetsrelaterade psykosomatiska sjukdomar har ökat med drygt 70 procent sedan år 2010. Arbetsmiljöverkets föreskrift ställer krav på att vi som företagare jobbar med dessa frågor.

Kom och få en inblick i och lite konkret kunskap om – stress och stresshantering och gör ett enkelt test som visar vilken stresskänslighet DU har.

14.00-14.45  Huvudtalare 1 Kristina Paltén; Ensam genom Iran – 184 mil av tillit

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att verka för en värld av tillit. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Mitt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet och vara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden.

Detta är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning – vad har jag för val och ansvar i det samhälle jag lever i?

14.45-15.10  Kaffepaus

15.10-15.30  LOHAS – En stark målgrupp på frammarsch i Sverige -Carl Strand

LOHAS har funnits som begrepp i USA sedan åttiotalet men först nu börjar forskare, journalister och företag i Skandinavien förstå betydelsen av denna viktiga grupp individer. LOHAS är en akronym för Lifestyle of Health and Sustainability (hälsa och hållbarhet) och innefattar individer som vill leva ett njutningsfullt, hälsosamt och spännande liv, men inte på någon annans bekostnad. Men vilka är dem? Carl kommer att ge en övergripande bild av LOHAS i Sverige.

15.40-16.00  Kör hållbart och minska dina bilkostnader! -Michael Pernstam

Hur ska vi som företagare veta hur vi ska agera vad gäller bilinköp i framtiden? Leasa/köpa hållbart och ekonomiskt? Under eftermiddagen går det att få provköra nya och hållbara bilar och förklarat för oss vad som är mest kostnadseffektivt och hållbart.

 16.10-16.40  Huvudtalare 2 Magnus Hedberg från LyxfällanEkonomiskt hållbart företagande

Magnus har under 17 säsonger varit programledare med hela svenska folket och hjälpt programmets deltagare att reda upp sin ekonomi i det populära tv-programmet Lyxfällan. Han är entreprenör, konsult och föreläsare. Magnus kommer att tala om det ekonomiskt hållbara företagandet. Vilket fokus har vi egentligen som företagare och hur skapar vi en långsiktig hållbarhet i våra företag? Magnus kommer att prata om de vanligaste fällorna som vi kan råka ut för som företagare samt titta på de avgörande faktorerna för ekonomisk framgång.

16.45-17.00  Bli mer energismart -Värmdö kommuns energirådgivare;  Karin Lindström/ Philip Junghahn

Som ett led i Värmdö kommuns miljöarbete och arbetet med att minska energianvändning och klimatpåverkan i kommunen finns Energi och klimatrådgivningen. Verksamheten ska resultera i minskad energianvändning och minskad miljö- och klimatbelastning. Karin och Philip berättar hur du som företag kan bli mer energismart.

 17.00-18.30  After work

Värmdö kommuns energirådgivare finns på plats. Kom och få rådgivning om hur du som företagare kan bli mer energismart.

Programmet i korthet ser ut som följer: 

Lunchbufé går att boka från 11.30 på följande länk;

11.30 Lunchbuffé Säby Säteri

12.50 Allmän information från våra arrangörer och partners

13.00 Företagen tar täten mot ett hållbart Sverige – Patrik Nilsson

13.30 Arbetsmiljöverkets krav att aktivt jobba mot ohälsa -Amanda Thunberg

14.00 Huvudtalare 1; Ensam genom Iran – 184 mil av tillit; Kristina Paltén

14.45 Kaffepaus

15.10 LOHAS; en stark målgrupp på frammarsch i Sverige –  Carl Strand

15.40 Kör hållbart och minska dina bilkostnader! -Michael Pernstam

16.10 Huvudtalare 2: Ekonomiskt hållbart företagande -Magnus Hedberg från lyxfällan

16.45 Bli mer Energismart -Värmdö kommuns energirådgivare

17.00 AfterWork med möjlighet att träffa Värmdö kommuns energirådgivare

Detaljer om talare/föreläsare:

Amanda Thunberg

Amanda Thunberg – Kommunikationsstrateg, föreläsare, Coach och har skrivit 3 böcker om bl.a. stresshantering och ledarskap. Hon har samarbetat med ca 250 företag, kommuner och organisationer de senaste 20 åren.

Kristina Paltén

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Kristina har tidigare sprungit den
3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm tillsammans med vännen Carina Borén. De två vännerna har även paddlat Stockholm-Göteborg – i februari.
På meritlistan finns även världsrekordet då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar på löpband, det svenska rekordet i 6-dagarslöpning på 721,79 kilometer, seglingen Fiji-Nya Zeeland och bestigningen av Aconcagua, 6 962 meter högt. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef.

Carl Strand

Carl har arbetat med konsumentanalys i över 40 år och bland annat knuten till omvärldsanalysföretaget Karios Future. Han driver idag olika projekt i eget analysföretag med fokus på att förstå var konsumenten och varumärken är på väg på marknaden. Som analys- och forskningsanasvarig på LOHAS.se är han en tankeledare och specialiserad på att förstå hur hållbarhetstrenden påverkar såväl varumärken på makro- som på mikronivå. 

Karin Lindström och Philip JunghahnEnergirådgivare Värmdö kommun

Båda är utbildade energispecialister för byggnader är Värmdös energi- och klimatrådgivare. De har stor erfarenhet av energitekniska lösningar och har arbetat med energibesparingar i såväl bostäder som företag och andra större fastigheter. Förutom energi i byggnader har de stor kunskap i frågor som rör energi och hållbarhet i t ex företagsverksamhet och för transporter.

Till anmälan frukostmöte

Stort Välkomna önskar Säby Säteri med personal och vännerna från FrukostAkademin